Oslobođen inženjer iz BiH koji je otet u Libiji

Screenshot: Google maps

INŽENJER iz Bosne i Hercegovine Petar Matić, koji je proteklog vikenda otet u Libiji, oslobođen je i nalazi se na sigurnom u veleposlanstvu Italije u toj zemlji, potvrdio je u ponedjeljak medijima u BiH veleposlanik te zemlje u Libiji Ibrahim Efendić.

Matić (47), porijeklom iz Kozluka u istočnoj Bosni, nestao je u subotu zajedno s zajedno s Talijanom Markom Valisom i Makedoncem Emiliom Gafurijem, a još uvijek nije jasno jesu li oslobođena i njih dvojica.

Sva trojica zaposleni su u talijanskoj tvrtki "Piacentini Construzioni" iz Modene. Ta je tvrtka angažirana na izvođenju građevinskih radova u Libiji. Nestanak je potvrđen nakon što je ispred kuće u gradu Zuwara, zapadno od Tripolija, u kojoj su živjeli pronađeno napušteno vozilo koje su koristili.

Nestanak trojice inženjera do sada nije u cijelosti razjašnjen. Nagađalo se kako je u pitanju otmica povezana sa zahtjevom za otkupninom no to nije potvrđeno. Na pronalaženju i oslobađanju otetih inženjera radilo je talijansko veleposlanstvo u Libiji.

Pročitajte više