Osnovnoškolci u Beogradu otrovali se hranom: 50 djece završilo u bolnici

Screenshot: RTS

OKO PEDESETORO djece otrovano je hranom u najmanje tri osnovne škole u Beogradu. Najviše djece otrovano je u školama "Milena Pavlović Barili" u Višnjičkoj Banji, "Branko Radičević" u Novom Beogradu i "Sava Šumanović" u Altini, javlja RTS.

Djeca, uzrasta od prvog do četvrtog razreda, su u 12 sati ručala, a prvi simptomi trovanja hranom počeli su se pojavljivati oko 14 sati. Učenici su povraćali i imali su mučnine u trbuhu. Ubrzo nakon toga djeca su završila u bolnici.

Prema riječima jedne učiteljice djeca su za ručak jela juhu, špagete bolongnese i jabuku. Istu hranu jelo je i osoblje škole, a simptome trovanja osjetio je i direktor škole čije se zdravstveno stanje pogoršalo.

Gradski zavod za javno zdravstvo uzeo je uzorke hrane koje će testirati kako bi saznali što je uzrok trovanja. Prema prvim informacijama ne radi se o salmoneli.

Blic javlja kako je u bolnici u Tiršovoj ulici kaos. Vidno iscrpljena djeca leže po hodnicima i povraćaju, a ministar prosvjete Tomislav Jovanović kazao je kako je trenutno prioritet zdravlje djece te da će odgovarati onaj tko je kriv za ovu situaciju.
 

Pročitajte više