Oštetili Varaždin za gotovo 50 milijuna kuna: Danas pripremno ročište za Čehoka i ostale optužene

Foto: Arhiva

NA PRIPREMNOM ročištu na Županijskom sudu u Zagrebu dans će se odrediti datum početka suđenja bivšem varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku i ostalima optuženima da su se udružili kako bi varaždinski gradski proračun oštetili za gotovo 50 milijuna kuna.

Podsjetimo, Optužno vijeće zagrebačkoj Županijskog suda potvrdilo je u prosincu prošle godine USKOK-ovu optužnicu protiv bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka, poduzetnika Davora Patafte i drugih. Tereti ih se da su se udružili kako bi oštetili gradski proračun za 49,6 milijuna kuna.

Čehoka se tereti da je kao gradonačelnik Varaždina, od kraja 2007. do lipnja 2011. godine pogodovao tvrtkama u vlasništvu poduzetnika Davora Patafte u poslovima s Gradom Varaždinom i gradskim tvrtkama. Predmet optužnice su poslovi zbrinjavanja komunalnog otpada i kupnje zemljišta za program poticane stanogradnje te posao zajedničkog ulaganja u varaždinsku zračnu luku.

Optužen je i Tomislav Kezelj, direktor komunalne tvrtke Varkom, kojeg se tereti da je pomogao u zaključivanju posla kojim je Pataftinoj tvrtki T7 VIS omogućen posao zbrinjavanja baliranog i komunalnog otpada u pogonu za mehaničko-biološku oporabu otpada.

Čehoka se tereti i da je osigurao da Grad Varaždin od Pataftinih tvrtki te tvrtke Ekos Holding u vlasništvu poduzetnika Hrvoja Vojvode kupi zemljište za program poticane stanogradnje po cijeni znatno većoj od tržišne te da je pogodovao Pataftinoj tvrtki Winair kako bi preuzela upravljanje varaždinskom zračnom lukom.

Prema optužnici, Pataftinim tvrtkama je nezakonito pribavljeno i najmanje 35,8 milijuna kuna, dok su Varaždin i njegove tvrtke oštećene za najmanje 49,5 milijuna kuna. Uz Čehoka, sudi se još Davoru Patafti, Narcisu Huljevu, Tomislavu Kezelju i Hrvoju Vojvodi.
 

Pročitajte više