Ostojić: Ako Pupovac prijavi prijetnju policija će sigurno postupiti

Foto: Hina

MINISTAR unutarnjih poslova Ranko Ostojić komentirao je članak 14. zakona o javnom okupljanju odnosno apel branitelja koji nisu u Savskoj, a koji peticijom traže da se reagira.

"Traže moju ostavku. Moj odgovor je vrlo jednostavan. Prvo treba prestati pričati o braniteljima na taj način, možemo govoriti o bivšim braniteljima, kao što sam i ja bivši branitelj jer ovu zemlju danas brani policija i hrvatska vojska. Prema tome svi imaju pravo prosvjedovati. Ja kao ministar nemam razloga da prekinem taj prosvjed", kaže Ranko Ostojić.

Osvrnuo se i na prijeteću poruku Branimira Glavaša na Facebook stranici upućenu Miloradu Pupovcu.

"Morate znati da u ovom slučaju kaznenoga djela, prijetnja mora biti ozbiljna, shvaćena od osobe koja je upućena. Ukoliko gospodin Pupovac tu prijetnju prijavi, policija će sigurno postupiti", rekao je Ranko Ostojić.

Inače, ministar unutarnjih poslova rekao je da je sa sigurnosnog i policijskog aspekta sve spremno za predsjedničku inauguraciju.
 
"Mogu garantirati da policija radi sve sa svoje strane. I taj događaj i svi drugi koji su do sada uspješno provedeni i sa sigurnosnog aspekta budu u potpunosti odrađeni profesionalno. Ja vjerujem da su dosada to pokazali, nije bilo drugih primjedbi do sada na rad policije," rekao je Ostojić.

Pročitajte više