Ostojić: Neće biti "tko je jamio, jamio". Istrage su pri kraju u 20 tvrtki

MINISTAR unutarnjih poslova Ranko Ostojić tvrdi kako se neće ostvariti proročanska saborska izjava Ljube Ćesića Rojsa "tko je jamio, jamio" u privatizaciji.

"U krivu su oni koji misle da će se ostvariti izreka 'tko je jamio, jamio'", kazao je Ostojić i dodao kako je istraga po pitanju kriminalne privatizacije i pretvorbe pri kraju u 20-ak tvrtki. "To je segment u kojemu su već započeti procesi od ranije i oni se dovršavaju", otkrio je Ostojić. U vezi svojih sedam savjetnika objasnio je da su oni stara priča.

Grbić ide u mirovinu


"To je sustav u kojem, kada netko u policiji prestane operativno raditi, prebacujete ga u savjetnike. To se u policiji često zove staza slonova", kazao je ministar te najavio kako bi bivši ravnatelj policije Oliver Grbić ubrzo mogao otići u mirovinu. "Za nekoliko mjeseci je varijanta da bi htio otići u mirovinu koja mu pripada", kazao je Ostojić o Grbiću.

Smatra kako zbog nekih stvari koje radi nekima nije simpatičan. "Ja sam ministar u vrlo osjetljivom resoru, ne očekujem da kao takav nekome budem simpatičan. To bi bilo čudno i onda bi imali problem gdje smo", kazao je Ostojić. Ministar je na kraju rekao da se njegovi kolege u Vladi, Komadina i Mimica, oporavljaju te da sustav zbog njihovog odsustva nije ugrožen.

Pročitajte više