Ostojić neće zabraniti party "ŽELJKA M PARTY Uđi mi u ustaV"

Foto: Hina

IZ UDRUGE U ime obitelji izvijestili kako im je stigao odgovor iz MUP-a da neće zabraniti party koji organizira Queer Zagreb pod imenom "ŽELJKA M PARTY Uđi mi u ustaV" u Vip Klubu u Zagrebu.

"Organizacija ovog skupa potvrdila je povezanost agresivnih homoseksualnih udruga i aktualne vlasti koja ovakve uvredljive događaje financira i štiti. S osobnim napadima na neistomišljenike ne slaže se nitko tko cijeni demokraciju i pravo na slobodu mišljenja i govora, ma kakav bio njegov odnos prema braku koji Ustav Republike Hrvatske štiti kao zajednicu žene i muškarca", žale se iz Markićkine Udruge.

Podsjetimo, U ime obitelji je prije tri tjedna zatražila da policija zabrani skup koji se, kako tvrde, koristi govorom mržnje i potiče na nesnošljivost. Pozvali su se na članak 14. Zakona o javnom okupljanju u kojem stoji da ministar unutarnjih poslova može rješenjem zabraniti održavanje mirnog okupljanja i javnog prosvjeda, između ostaloga, ako su "ciljevi usmjereni na pozivanje i poticanje na rat ili uporabu nasilja, na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju ili bilo koji oblik nesnošljivosti".

"Željka M. party se nastavlja na tradicionalni Queer program koji se oduvijek poigravao s pojavama u društvu koje zatiru slobodu. Bilo koja vrsta argumentacije koja se poziva na ograničavanje sloboda je dugoročno neodrživa te se nju ponekad treba i satirizirati, pogotovo ako je dijalog nemoguć. Naprosto je nemoguće racionalno raspravljati sa stranom koja ne koristi racionalne argumente. Cilj Željka M. partija je napraviti jedan ironijski odmak od stvarnosti koja nas sve pogađa.", kažu iz Queera.

Pročitajte više