Osuđen i slobodan: Ante Madunić uhićen u Njemačkoj, ali bez razloga

Foto: Croatia.ch

KAKO neslužbeno doznajemo, u Muenchenu je uhićen Ante Madunić, bivši počasni konzul RH u Švicarskoj i vlasnik propale tvrtke Virgula, pravomoćno osuđen na godinu zatvora zbog prevare obitelji Cuzzi.

Madunić nije uhvaćen zbog izdržavanje te zatvorske kazne jer je u BiH, kamo je pobjegao da ne služi zatvor u Hrvatskoj, organiziran postupak u kojem mu je izrečena pravomoćno ista kazna, ali zasad ga ne tretiraju kao bjegunca te se očekuje da u dogledno vrijeme dobije poziv za izdržavanje zatvora. Što će biti nakon toga, nije teško pretpostaviti.

Tjeralica stavljena van snage - danas

Uhićenje u Njemačkoj rezultat je, neslužbeno doznajemo, tjeralice raspisane po traženju Općinskog suda u Splitu, i to u sklopu postupka za nepokretanje stečaja. Sud je najprije izdao kazneni nalog kojim je Madunić osuđen na šest mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od godine dana, a kako je prigovorio, trebalo se prirediti suđenje.

Nešto prije određen mu je istražni zatvor te dat nalog za raspisivanjem tjeralice, nakon čega je obrana povukla prigovor te je postupak pravomoćno okončan. Čini se, međutim, da je sud zaboravio staviti tjeralicu van snage budući da sa uvjetnom kaznom nije bilo razloga za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega, što je inače bio osnov temeljem kojeg je i određen. To je navodno učinjeno tek danas, što bi u konačnici za Madunića trebalo značiti da će se uskoro odštetati na slobodu.

Protiv Madunića se vode i drugi kazneni postupci, vezani za prevaru kupaca stanova. I Cuzzijevi su upali s njim u probleme zbog stana, odnosno, nevraćenih 140 tisuća eura. Madunić je u nedavnom obraćanju naveo da nije imao nikoga namjeru prevariti te da i njemu duguju.

Pročitajte više