Osumnjičeni za ubojstvo Selene Macedo na Bilicama: Mišiću određen jednomjesečni istražni zatvor

Foto: Jakov Prkić/Cropix

SUDAC istrage Davor Svalina odredio je jednomjesečni istražni zatvor Ediju Mišiću, 28-godišnjem Splićaninu osumnjičenom za teško ubojstvo Selene Macedo.

Zatvor je određen zbog teških okolnosti djela, bojazni da bi Mišić ostankom na slobodi mogao utjecati na svjedoke koji će se ispitati tijekom istrage Državnog odvjetništva, ali i opasnosti da ne ponovi djelo. Osnovano se, naime, strahuje da je Mišić opasan za okolinu.

Edi Mišić: Nisam kriv

Osumnjičencima se pruža prilika i da pred sucem istrage kažu koju riječ na okolnosti djela, no Mišić je, kako neslužbeno doznajemo, nije iskoristio. Samo je kratko naveo da se ne osjeća krivim.

Sinoć se, kako smo pisali, na ispitivanju kod zamjenice Julijane Stipišić, branio šutnjom, a u policiji je također negirao djelo.

Psihijatrijsko vještačenje

U sklopu istrage trebalo bi se napraviti psihijatrijsko vještačenje Edija Mišića kako bi se utvrdilo je li u trenutku svirepog ubojstva bio ubrojiv. Ako se ustanovi da nije, onda mu neće suditi, nego će ga poslati u psihijatrijsku ustanovu na šest mjeseci. Splitski psihijatar dr. Mijo Milas smatra kako je osumnjičeni bio ubrojiv, jer je zločin vrlo pomno isplanirao.

Pročitajte više