Osumnjičenima u aferi HAC blokirana imovina? Odvjetnik Miljenić: Nismo još dobili odluku o blokadi

Foto: Hina

IAKO se u medijima piše da je Županijski sud donio odluku o blokiranju imovine upletenima u aferu Remorker i izvlačenje novca iz HAC-a, Veljko Miljević, inače odvjetnik jednog od osumnjičenih Josipa Sapunara, kaže da ona još nije stigla.

"Još ne. To se u zadnje vrijeme zaista radi. Vidim da je to ovdje već najavljeno, međutim, još nismo dobili odluku", kaže Miljević.

Pritvoreni Livaković, Sapunar, Mikulić...

Podsjećamo, nakon što su USKOK-ovi istražitelji prošli tjedan ušli u sjedište Hrvatskih autocesta (HAC) zbog sumnje da je iz tog javnog poduzeća izvlačen novac preko tvrtki s kojima su godinama surađivali, bivšem financijskom direktoru HAC-a Josipu Sapunaru u ponedjeljak je na zagrebačkom Županijskome sudu određen jednomjesečni istražni zatvor.

Sapunar je istražiteljima navodno ispričao da je novac koji su HAC-ovi podizvođači uplaćivali na austrijski račun češke tvrtke Remorker International Igora Premilovca nosio bivšim državnim tajnicima Zdravku Livakoviću i Milivoju Mikuliću pa je u četvrtak istraga proširena na ukupno osam osumnjičenika.

Uz Livakovića i Mikulića u istražnom su zatvoru završili i bivši čelnik HAC-a i Hrvatskih cesta (HC) Stjepko Boban, direktori građevinske tvrtke Viadukt Ivan Berket i Damir Kezele te direktor Zagorje Tehnobetona Miroslav Bunić.

Sve počelo od HGK

Cijeli je slučaj počeo uhićenjem pročelnice Vidoševićevog ureda Zdenke Peternel. Nju se tereti da je zajedno s marketinškim stručnjakom Davorom Komeričkim koji je, među ostalim vodio i Vidoševićevu predsjedničku kampanju, preko Premilovčeve češke tvrtke iz Komore izvukla 32 milijuna kuna.

Vidošević je ranije izjavio da je iznenađen tom aferom, ali da ne namjerava dati ostavku.

Pročitajte više