Ovako je jutros izgledao brački aerodrom!

Foto: Crometeo/Facebook

SNIJEG nije padao samo u Slavoniji i drugim dijelovima kopnene Hrvatske, već i na otocima! Ekipa Crometea objavila je fotografiju bračkog aerodroma koji se nalazi na nešto više od 500 metara nadmorske visine, samo 14 kilometara dalje od poznate plaže Zlatni rat na kojoj se vidi kako je i tamo palo nekoliko centimetara snijega.

Zračna luka Brač smještena je na Veškom polju, 541 m iznad razine mora. Od Bola i najljepše i najpoznatije plaže na Jadranu, Zlatni rat, udaljena je 14 km, a 30 km od Supetra, najvećeg mjesta na otoku. Zbog velike nadmorske visine zračne luke i blizine najvišeg vrha otoka Brača, Vidova gora (778 m), u danima jake oblačnosti i kiše moguća je pojava magle, niskih stratusa i loše vidljivosti. Nekoliko puta godišnje na lokalitetu zračnog pristaništa pada i snijeg koji se zna zadržati i nekoliko dana, objavljeno je na stranici aerodroma. Otvorena je tijekom cijele godine, dok se charter promet odvija isključivo ljeti.

Spomenimo kako je Hrvatsku danas dočekalo pravo zimsko jutro s temperaturama koje su se nerijetko spuštale ispod ništice. Najhladnije je  bilo na Zavižanu, gdje je u 6 sati izmjereno -11 stupnjeva te na Sljemenu, gdje je izmjereno -6 stupnjeva. Daruvar se probudio na -5, dok je u Bjelovaru, Gospiću i Lipiku izmjeren svega stupanj manje. Hladno je jutro dočekalo i Zagrepčane i Karlovčane, gdje su izmjerena -3 stupnja. Snijega ima u Vukovaru i to čak 7 centimetara, zatim u Slavonskom Brodu, Hrvatskoj Kostajnici, Đakovu te još nekim mjestima.

Pročitajte više