Pakistanci taksijem pokušali ilegalno prijeći hrvatsku granicu

Foto: Arhiva

U ČETVRTAK rano ujutro oko 00,10 sati na području mjesta Rupa zatečeno je taksi vozilo u kojem su se nalazila četiri strana državljanina, priopćila je PU primorsko-goranska.

Zatečeni stranci privedeni su u Postaju granične policije Rupa gdje je utvrđeno kako se radi o državljanima Pakistana, starosti od 18 do 41 godine.

Isto tako, utvrđeno je da u Republici Hrvatskoj borave u statusu tražitelja azila te da su svojevoljno napustili prihvatilište u namjeri ilegalnog prelaska državne granice. 

Nad zatečenim državljanima Pakistana u tijeku je postupanje zbog sumnje da su počinili prekršaj iz Zakonika o schengenskim granicama.

Na MCGP Bajakovo, na ulazu u Republiku Hrvatsku, u srijedu 19. ožujka oko 22,40 sati, graničnoj kontroli pristupio je osobni automobil albanskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 31-godišnji državljanin Albanije. Provjerom putne isprave utvrđeno je kako je ista krivotvorena, a vozač je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprava, uhićen i uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Sličan događaj dogodio je također na MCGP Bajakovo, u utorak 18. ožujka oko 23 sata. Tada je prilikom kontrole putnih isprava putnika na ulazu u Republiku Hrvatsku, u autobusu slovenskih registracijskih oznaka, 34-godišnji državljanin Nigerije dao na uvid krivotvorenu osobnu iskaznicu Francuske. Također je, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave, uhićen i uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Pročitajte više