Panika na nebu iznad Zagreba: Pilot rekao putnicima da će sletjeti bez motora

PILOT zrakoplova Croatia Airlinesa na jučerašnjem letu iz Beča u Zagreb u jednom trenutku je, zbog tehničkog kvara, morao isključiti lijevi motor te je bez njega sletio na Pleso.

Iz Croatia Airlinesa su nam rekli da je do tehničkog kvara došlo na motoru zrakoplova Dash 8-Q400. Kažu da je pilot u skladu sa sigurnosnim procedurama kompanije i preporukama proizvođača, zbog tehničkog kvara na motoru, preventivno ugasio lijevi motor.

"Obavijestio putnike kako bi spriječio nelagodu kod njih"

"Napominjemo kako je kapetan zrakoplova obavijestio putnike o tome da će motor biti privremeno ugašen kako bi se izbjegle moguće nelagode kod putnika. Zrakoplov je potpuno sigurno i na vrijeme sletio u Zračnu luku Zagreb u 20 sati i 30 minuta s 58 putnika", poslao nam je u priopćenju glasnogovornik Croatia Airlinesa, Davor Janušić.


Napomenuo je da su zrakoplovi Q400 projektirani i proizvedeni tako da s jednim motorom mogu potpuno sigurno letjeti, održavati brzinu i sletjeti. Dodaju i da su pilotske posade Croatia Airlinesa školovane i istrenirane za takve situacije za kojem kažu da se događaju i drugim avioprijevoznicima. Taj zrakoplov je nakon slijetanja u Zagrebu povučen iz prometa i sigurnosno pregledan tehničkom središtu CA, a nakon što je zamijenjen dio sustava za rad motora, jutros oko 10 sati je ponovno uključen u promet.

"Ispričavamo se putnicima"

"Croatia Airlines ispričava se putnicima zbog eventualnog osjećaja nelagode uoči slijetanja, ali ponavljamo da sigurnost putnika ni u jednom trenutku nije bila ugrožena te da je zrakoplov potpuno sigurno sletio u Zračnu luku Zagreb", zaključuje Janušić. 

Pročitajte više