Panika zbog dojave o bombi na proslavi rođendana bivšeg njemačkog kancelara

Foto: Guliver image/Getty images

DOJAVA o podmetnutoj bombi prekinula je u ponedjeljak navečer proslavu 70. rođendana bivšeg njemačkog kancelara Gerharda Schroedera koju je organizirala Rotschild banka i na kojoj je bio i ruski veleposlanik, pišu njemačka glasila.

Schroeder koji je 7. travnja navršio 70 godina, bio je u ponedjeljak navečer na tom domjenku uz ruskog veleposlanika u Njemačkoj Vladimira Grinjina u hotelu Kronberg, u predgrađu Frankfurta.

U telefonskom pozivu hotelu oko 19.30 sati po srednjoeruopskome vremenu nepoznata osoba je zaprijetila "opasnim događajem" tijekom večeri, po priopćenju policije. Više medija, među kojima tjednik Der Spiegel na svojoj internetskoj stranici i dnevnik Bild, pišu da je bila riječ o podmetnutoj bombi.

Hotel je nakon evakuacije pretražila policija, nakon čega je uzbuna ukinuta pa su se gosti oko 23.20 sati mogli vratiti za stol, navodi policija.

Prijateljstvo bivšeg njemačkog kancelara i ruskog predsjednika Vladimira Putina te njegova naklonost prema ruskoj politici u ukrajinskoj krizi nedavno su potaknuli brojne kritike u Njemačkoj.

U razgovoru koji je u nedjelju objavio dnevnik Die Welt, Gerhard Schroeder je ocijenio da je Europska unija glavni krivac za ukrajinsku krizu zbog toga što je prisilila Kijev da bira između budućnosti u EU-u i Rusije.

Pročitajte više