Panika zbog gafova: Nakon SDP-a, i HDZ angažira vlastitog američkog PR stručnjaka?

Foto: FAH

NAKON što je SDP angažirao američkog PR stručnjaka Alexa Brauna kako bi im pomogao u vođenju izborne kampanje, doznaje se kako o istome pristupu, nakon nekoliko nedavnih gafova šefa najveće oporbene stranke, razmišlja i HDZ.

> Karamarko opet zaboravio "Pet plus":  Dvije su stvari, a to su gospodarstvo, zapošljavanje i populacija

> Urnebesni Karamarko: Ne može zapamtiti program, a najteža mu je riječ "reindustrijalizacija"

Naime, u HDZ-u, neslužbeno doznajemo, razmatraju angažiranje uglednog PR-ovca Arthura Finkelsteina koji bi trebao doprinijeti izbornoj kampanji stranke tijekom listopada.

70-godišnji republikanski konzultant Finkelstein radio je s nizom konzervativnih i desnih političkih opcija diljem SAD-a i Europe te u mnogim drugim zemljama, a među poznatijim Finkelsteineovim klijentima nalaze se bivši premijer Bugarske, aktualni premijer Kosova Hashim Taqi i premijer Mađarske Viktor Orban.

SDP Indexu potvrdio da koriste usluge kuće Penn Schoen Berland

Podsjetimo, Indexu je još 28. siječnja iz SDP-ova Ureda za odnose s javnošću potvrđeno da su angažirali usluge konzultantske kuće Penn Schoen Berland, odnosno potpredsjednika te kuće Alexandera Brauna.

> Američki stručnjaci savjetuju SDP kako ostati na vlasti

"Konzultantska kuća Penn Schoen Berland za SDP kroz savjetodavni pristup obavlja usluge političkog istraživanja, analize i evaluacije rezultata nudeći nove modele postupanja u provedbi stranačkih aktivnosti. Penn Schoen Berland je ujedno jedna od vodećih konzultantskih kuća koja je s uspjehom implementirala različite razvojne procese u političkim strankama", kazali su nam iz SDP-a u siječnju.

Pročitajte više