Pave Bulj u strahu za vlastiti život: Ministre Ostojiću pomozite, ubit će me vaši policajci!

PAVE BULJ, rođak Ivana Bulja, ubojice 17-godišnje Sinjanke Anđele Bešlić, u strahu je za vlastiti život. Indexu se javio kako bi uputio poziv za pomoć Ranku Ostojiću. 

"Ministre Ostojiću. Bojim se za život. Ubit će me vaši policajci", glasi apel. Što je sad? Tko želi Pavi loše? Od države očekuje pola milijuna kuna za nezakoniti pritvor, premda je najavio da će se žaliti i tražiti još dva milijuna kuna. Indexu je otkrio da posljednjih dana ima učestale pozive s prikrivenog broja.

"Stalno me zovu. Ja se javim, a oni šute. I tako stalno. Mislim da znam tko stoji iza ovoga", kaže Bulj.

Tek šesti put Ivan Bulj rekao istinu

Uvjeren je da ga zovu policajci i rade pritisak. Bulj tvrdi da mu smješta bivši šef krim službe u Sinju, koji je vodio istragu nestanka Anđele Bešlić.

"Ivan Bulj je u svom zadnjem, šestom po redu, iskazu rekao da je s tim policajcem dogovorio da mene uvuku u tu priču s kojom ja nisam imao ništa. Ivan je rekao tada: "Sad ću kazati istinu". I rekao ju je na kraju. Šest odvjetnika je to čulo, suci, ušlo je i u zapisnik. I zbog toga sad imam problema, a nemam se kome obratiti za pomoć. Zato sam i pozvao ministra Ostojića da reagira", kazao nam je Bulj.

"Ja bio nepokretan, a oni meni da sam oteo malu..."

Tvrdi i da je ispao problem s liječničkom dokumentacijom koja pokazuje da je dva dana prije nestanka Anđele Bešlić došao u splitsku bolnicu zbog teške ozljede koljena. "Faksove iz bolnice policija je pokidala. Sve su napravili da zatru tragove i mene uvuku u postupak. A ja bio nepokretan, koljeno mi bilo dvaput veće od normalnog", otkriva Bulj.

Četiri i pol godine pritvora

Pave Bulj na suđenju je dvaput oslobađan optužbe za ubojstvo i silovanje nestale Anđele. U priču ga je uvukao rođak Ivan Bulj. Predao se i priznao ubojstvo. Spomenuo je da je bio s Pavom. Problem je ispao zbog toga što je iskaz dan bez odvjetnika te se nije mogao koristiti u sudskom postupku. Sudac Zoran Matulović osudio je Ivana Bulja na temelju zatvorenog kruga indicija. Neposrednog dokaza nije bilo. Pave Bulj pravomoćno je oslobođen 2010. godine te mu država treba isplatiti četiri i pol godine pritvora.

Pročitajte više