Pet hrvatskih startup-ova među 50 najuzbudljivijih u Europi!

Foto: Visiobike.com, Greyp-bikes.com, Indiegogo.com, Teddytheguardian.com, Fojo.me

SVE je veći broj mladih poduzetnika i startup kompanija diljem Europe koji se upuštaju u proizvodnju inovativnih proizvoda koji integriraju hardware i software. Tech.eu izabrao je 50 najuzbudljivijih startupa među kojima je čak njih pet iz Hrvatske.

Visiobike

Visiobike predstavlja pametni električni bicikl s okvirom od karbonskih vlakana te je integriran s pametnim telefonom koji olakšava korištenje. U sebi ima GPS sustav i HD kameru. Zasad se ne zna kad će početi prodaja, ali prema ranijim navodima trebala bi uskoro.



Teddy The Guardian

Plišani medvjedić koji mjeri dječje vitalne znakove dok se igraju sigurno će zavoljeti sve mame, ali i medicinsko osoblje. Sačinjen je od organskih materijala koji u sebi ima ugrađene medicinske senzore koji prate djetetov rad srca, tjelesnu temperaturu i zasićenje kisikom. U pretprodaji stoji 169 eura.

BabyWatch / Bellabeat

BabyWatch je sustav koji se sastoji od malog ultrazvučnog doppler uređaja i mobilne aplikacije. Omogućuje budućim majkama da čuju i promatraju otkucaje srca svojeg djeteta. Doppler uređaj prikuplja podatke, mobilna aplikacija ih obrađuje, a rezultati se vizualiziraju na zaslonu pametnog telefona.

Greyp bikes


Greyp bikes je električni bicikl koji pokušava spojiti najbolje karakteristike bicikla i motocikla u jednom proizvodu. Cilj tvoraca bio je stvoriti ultimativni električni bicikl te poboljšati korisničko iskustvo i tehnologiju. U prodaji bi trebao koštati 6.500 eura.



Fojo / Enfojer

Mobilna aplikacija Fojo i uređaj Enfojer namijenjeni su svim zaljubljenicima u fotografiju koji nisu zadovoljni fotografijama u digitalnom obliku na svojim mobilnim uređajima. Fojo kroz razne opcije fotografije čini boljima, a Enfojer omogućuje njihovo jednostavno razvijanje.

Pročitajte više