Peternel brani Hasanbegovića: Nisam potpuno siguran, ali ono je kapa HOS-a

Foto:Arhiva

IGOR PETERNEL, potpredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora, u kojem figurira kao desna ruka osuđenog klevetnika Ivana Zvonimira Čička, bio je među prvima koji su stali u obranu ministra Hasanbegovića nakon objave naslovnice Novosti.

"Kapa nije ustaška nego HOS-ova", napisao je Peternel, no nekoliko minuta kasnije obrisao je status.

Peternel branitelj moćnih

Podsjetimo, sve češće se Peternel u medijima pojavljuje kao analitičar za širok spektar tema. Peternela otvoreno promovira glasnik HDZ-a portal direktno te četvrti program HTV-a gdje vrlo često gostuje kada treba braniti interese šatordžija, sugerirati da je Milan Bandić uhićen kako bi se politički fokus skrenuo s drugih tema, hvaliti Kolindu Grabar Kitarović, napadati lijevo nastrojene udruge ili zagovarati tezu kako su Zdravku Mamiću uskraćena prava. Na meti su mu gotovo redovno antifašističke udruge i svi oni za koje on smatra da su ljevičari.

> Likovi s kojima se naslikava Kolinda: Tko su Čičak, Peternel i Krišto


"Svi, ali baš svi koji sada postaju sliku iz srpskih Novosti na kojoj je Hasanbegović navodno nosio ustašku kapu (ne izgleda tako) , svojedobno su bili konsternirani bilo kakvim spomenom objavljene fotke Grčića kao četnika na barikadi! Drugovi, odlučite se konačno , jeste li gospoda sa čvrstim stavovima, jednakim prema svima ili sitni klošari?" napisao je na svom Facebook profilu Igor Peternel a taj status je i dalje aktualan. Peternel je pokušao zatim i objasniti gdje mu je nestao prvotni status o HOS-ovoj kapi.

"Navodno je fakat HOS. Izbrisao sam jer nemam potpuno sigurnu informaciju", pokušao je objasniti Peternel. Kontroverzni HHO-ovac priznao je da je u posljednjem statusu svjesno lagao.

"Naravno da znam", napisao je Peternel kada su ga upozorili da je fotografija Grčića kao četnika bila lažna. 

 

Svi, ali bas svi koji sada postaju sliku iz srpskih Novosti na kojoj je Hasanbegovic navodno nosio ustašku kapu (ne...

Posted by Igor Peternel on Wednesday, 10 February 2016

Pročitajte više