Petorica nuklearnih inženjera ubijena blizu Damaska

Foto: Guliver image/Getty images

PETORICA nuklearnih inženjera ubijena su u nedjelju dok su se vozila u autobusu na sjeveru Damaska, blizu instituta za znanstveno istraživanje u kojemu su radili, izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

Ta nevladina organizacija koja se od početka rata 2011. oslanja na široku mrežu informatora diljem Sirije, nije mogla reći ništa o okolnostima ubojstva ni o državljanstvu tih stručnjaka.

"Nepoznate osobe su ubile petoricu inženjera koji rade na polju atomske energije u institutu za znanstveno istraživanje u predgrađu Barzeu na sjeveru Damaska", rekao je za AFP Rami Abdel Rahman, direktor SOHR-a.

"Zasad nije jasno je li autobus u kojemu su bili pogođen bombom ili je u nj pucano iz vatrenog oružja", istaknuo je.

U srpnju 2013. šest čelnika istog instituta poginulo je u minobacačkom napadu pobunjenika koji se bore protiv režima, izvijestili su službeni mediji.

U Siriji se pod pojmom "institut za znanstveno istraživanje" uglavnom misli na istraživački institut u nadležnosti ministarstva obrane. Institut u Jamrayji, blizu Damaska, bio je na meti smrtonosna izraelskog napada 5. svibnja 2013.

Pročitajte više