Petrov: Podjela na desnicu i ljevicu nebitna, jedino doista bitno je spremnost na reforme

Foto: FAH

U EMISIJI RTL Direkt večeras je gostovao Božo Petrov, gradonačelnik Metkovića i lice MOST-a. Petrov je odgovorio na niz pitanja o aktualnim temama u zemlji, a otkrio je i je li spreman koalirati s jednom od velikih stranaka.

Kako komentirate odluku predsjednice - 8. studenog, jeste li spremni za izbore?

"Mi smo spremni za izbore kad god taj datum bio. No zašto odugovlačiti i ne napraviti odmah?"

Vi ste svjesni da se na tom trećem mjestu političari brzo izmjenjuju - nekad je hit bio Živio Zid , pa Mirela Holy pa sada vi. Vjerujete li u svoju snagu, kako procjenjujete svoje mogućnosti na izborima?

"Ja mislim da se žuri i SDP-u i HDZ-u. Da se slučajno produži vrijeme do izbora, na kraju bi Most imao toliko da bi jako bilo upitno što će se na kraju događati. I ovako je vrlo upitno".

Gdje ste najjači?

"Mi smo rasprostranjeni na svim izbornim jedinicama. Naravno, mi smo krenuli iz 10. izborne jedinice - Dalmacije, ali je to davno preraslo regionalni okvir, mi smo trenutno na nacionalnoj razini".

Gdje vas možemo svrstati na nacionalnoj razini, bliže HDZ-u i SDP-u?

"Za nas tu to potrošene podjele. Mi ne možemo pristati na frizirane podjele koje uporno pokušavaju podvaliti SDP i HDZ. Mislim da Hrvatsku ne treba brinuti tko je ljevica, a tko desnica, već tko je onaj tko želi provesti reforme i pokrenuti stvari da Hrvatska krene prema boljoj budućnosti. Mi ne pripadamo ni desnici ni ljevici".

Pročitajte više