Petroviću 18 godina zatvora za ubojstvo stanodavca: Sjekirom ga zatukao u snu pa raskomadao!

Foto: Danijel Soldo/Cropix

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Zagrebu danas je izrečena nepravomoćna presuda 22-godišnjem Davidu Petroviću za ubojstvo stanodavca, 58-godišnjeg Stanislava Turžanskog. Petrović je osuđen na 18 godina zatvora.

Podsjetimo, teretilo ga se da je 25. veljače ove godine sjekirom ubio Turžanskog u naselju Bukovlje, a potom je njegovo tijelo isjekao na nekoliko dijelova. Gornji dio tijela bacio je 1,5 kilometara od kuće u kojoj je ubojstvo počinio, a tjedan dana kasnije je donji dio tijela bacio u Savu.

Ubojstvu je navodno prethodila svađa oko previsokog računa za telefon, koji Petrović nije htio platiti. Nakon toga stanodavac mu je zaprijetio prijavom policiji zbog konzumiranja droge. Petrović je priznao zločin, a policiji je otkrio i da je kobne večeri konzumirao alkohol, kokain i marihuanu.

U obrazloženju presude sutkinja je kazala kako se radilo o bezobzirnom i svirepom zločinu te kako Petrović nije imao nikakvog pijeteta prema žrtvi. Spominje se i činjenica da je Petrović nakon ubojstva dijelove tijela ubijenog držao u kući, a čak je organizirao i tulum. Ipak, kao olakotne okolnosti su mu uzete činjenica da nikada prije nije osuđivan te priznanje zločina, kao i činjenica da je policiji otkrio sve detalje ubojstva i lokacije na kojima je ostavio dijelove tijela.

Obrana je najavila žalbu na presudu, budući da kaznu smatraju previsokom, dok će tužiteljstvo o eventualnoj žabi još odlučiti.

Pročitajte više