Peveci su krivi: Zbog štete od 30 milijuna kuna Višnja će raditi za opće dobro, Zdravko na 11 mjeseci ide u zatvor

Foto: Index

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Bjelovaru danas izrečena je nepravomoćna presuda Zdravku i Višnji Pevec, posrnulim bjelovarskim tajkunima kojima se sudilo za zlouporabu položaja i ovlasti.

Kako javlja bjelovarac.hr Zdravko Pevec je osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od dvije godine i 10 mjeseci zatvora, a polovica kazne od godinu i pet mjeseci pretvorena je u uvjetnu zatvorsku kaznu na rok kušnje od tri godine, tako bi Zdravko trebao odslužiti preostalih godinu i pet mjeseci zatvora. Odbije li mu se šest mjeseci koje je proveo u istražnom zatvoru, zatvorska kazna se smanjuje na 11 mjeseci.

Višnja Pevec osuđena na godinu dana zatvora, koja joj je zamijenjena radom za opće dobro, no kako je bila u istražnom zatvoru šest mjeseci, za opće dobro će raditi samo šest mjeseci.

Kako javlja bjelovarac.hr, nakon što je sudac Domšić pročitao i obrazložio presudu, Zdravko Pevec je kazao kako ništa ne razumije, pa je sudac morao ponovno objašnjavati.  Njegov odvjetnik najavio je žalbu Vrhovnom sudu.

Prema optužnici Peveci su oštetili proračun za 26,8 milijuna kuna te tvrtku Pevec za 3.9 milijuna kuna. Sudac je obrazložio da je kazna ublažena jer su dobit ulagali, a nisu uzimali sebi.

Kako prenosi RTL, Zdravko Pevec rekao je nakon suđenja da su mu uzeli djedovinu pa prezime, a Višnja Pevec zazivala je Boga.

Pročitajte više