Pijan proletio kroz crveno i skrivio prometnu pa pobjegao, mora sedam mjeseci u zatvor

Ilustracija: Arhiva

JAKOV LABROVIĆ iz Kaštela osuđen je nepravomoćno na splitskom Općinskom sudu na sedam mjeseci zatvora zbog izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći. Već je bio osuđen na identičnu kaznu, no Županijski sud naložio je ponovno suđenje.

S mjesta nesreće pobjegao u dvoranu na Pujankama

Labrović je u nedjeljno jutro oko 6 sati 28. ožujka 2010. godine skrivio prometnu nesreću na križanju Ulica Domovinskog rata, Hrvatske mornarice i Ulice slobode. Ušao je u križanje Mercedesom 230 TE iako mu je bilo upaljeno crveno svjetlo. Naletio je na Toyotu Yaris, vozač i dva putnika zadobili su teške tjelesne ozljede. Posebno je teška situacija bila s Talijanom Salvatoreom D. čiji je život visio o koncu nakon nesreće.

Labrović je, pak, pobjegao s mjesta nesreće. Ostavio je Mercedes na križanju i na susjednom se raskrižju ukrcao u Prometov autobus. Dva sata se skrivao u dvorani na Pujankama koju je iznajmio za svoj umjetnički rad te se potom predao policiji. Izmjereno mu je 1,19 promila alkohola. Utvrđeno je da je i prebrzo vozio. U križanje je ušao sa 74 kilometra na sat, premda je ograničenje 50 kilometar na sat.

Dvije godine zabrane upravljanja motornim vozilima

Sutkinja Marisa Matić izrekla mu je i zabranu upravljanja motornim vozilima od dvije godine. Zbog ove nesreće Labrović je proveo u pritvoru tjedan dana jer je sklon prometnim prekršajima te je višestruko kažnjavan. Kao otegotnu okolnost sutkinja mu je uzela nekorektan odnos prema oštećenicima, a kao olakotne kajanje i dosadašnju neosuđivanost.

Obrana predala i podnesak o umjetničkom radu okrivljenog

Branitelj Vinko Gulišija smatra da ne stoji djelo pod točkom 2., tj. nepružanje pomoću unesrećenima nakon prometne nesreće. Pitanje je, kaže Gulišija, kako bi im okrivljeni mogao pomoći, kada je Hitna pomoć stigla vrlo brzo na mjesto prometne nesreće.

Predao je i poseban podnesak o umjetničkom radu svog branjenika, no time se sutkinja Matić nije zamarala.

Labrović nije htio komentirati presudu. Uvjeren je da će je viši sud ponovno ukinuti.  

Pročitajte više