Plavi telefon danas slavi 22. rođendan

Foto: Plavi telefon

PLAVI TELEFON, najstarija linija pomoći za djecu, mlade i roditelje, danas slavi svoj 22. rođendan.

"Dana 2. rujna 1991. godine po prvi puta zazvonio je Plavi telefon, a 2. rujna 2013. Plavi telefon slavi svoj 22 rođendan. U 22 godine napornog, ali uspješnog rada 580 volontera Plavog telefona zaprimilo je preko 125.000 poziva, spasili desetke mladih života i pomogli desetcima tisuća pozivača iz cijele Hrvatske. Uz Liniju pomoći koja radi svaki radni dan od 9 do 21 sat, provodi i niz edukativnih i preventivnih programa za djecu i roditelje.

Plavi telefon ima i vlastito savjetovalište za mlade i roditelje `Otvorena vrata` gdje se nudi mogućnost razgovora sa stručnim suradnicima u obiteljskom i partnerskom te individualnom savjetovanju; savjetovanju za roditelje; te e-mail savjetovanje. Najmanje 2.897 roditelja pohađalo je `Školu za uspješnije roditeljstvo`, a 9.302 djece i mladih koristilo je neki od programa/projekata u obliku grupnog ili individualnog rada.

Trenutno udruga raspolaže sa 30 stručnih suradnika koji su većinom socijalni pedagozi i psiholozi, a raspolažu sa iskustvom rada u različitim područjima podizanja kvaliteta života zajednice.

Zahvaljujemo svima onima koji su zvali Liniju pomoći Plavog telefona te koristili programe i na taj način iskazali mu povjerenje. Premda zna biti teško i bolno, osmijeh djece, uspjeh roditelja i hvale pozivača daju nam volju i snagu da ustrajemo u daljnjem radu", stoji u priopćenju kojeg potpisuju volonteri i "tata Plavog telefona" Miroslav Vučenović.

Pročitajte više