Pljačkaši upali u dom floridske obitelji, tri ih dana držali zatočene i igrali ruski rulet s petogodišnjakom

ČLANOVI jedne floridske obitelji pretrpjeli su tri dana torture i straha kada  ih je kao taoce držala grupa kriminalaca koja je zahtijevala tisuće dolara otkupnine, piše Daily Mail.

Danas je otac svjedočio protiv jednog od otimača, te poroti i okupljenima ispričao kako su muškarci terorizirali njegovu obitelj, te njegovog petogodišnjeg sina tjerali da igra ruski rulet.

Strašni detalji otkrili su se kada se na optuženičkoj klupi našao Victor Manuel Sanchez, jedan od četiri kriminalca, a sudit će mu se za pokušaj ubojstva, pljačku i otmicu.

On je zajedno s tri svoja pomagača u studenom 2009. obitelj Morais držao zatočenu u njihovu domu u Winter Gardenu. Nevolje su za Moraise počele kada su na njihova vrata pokucala tri muškarca, i Bolivijka koja im je bila "vođa", a sada se nalazi u bijegu, te od 48-godišnjeg Rubensa zatražili novac kojim će "spasiti svoju obitelj".

Pristao je i bandi dao 30 tisuća dolara za zaštitu obitelji, no kriminalce to nije zadovoljilo pa su njegovu 27-godišnju suprugu Marcelu Borges natjerali da s bankomata podigne 23 600 dolara.

Pratili obitelj dulje vrijeme i učili o njihovim navikama

No, iako su dobili novac koji su htjeli, zločinci nisu bili gotovi s psihičkom torturom, koja je uključivala igranje ruskog ruleta s petogodišnjim sinom bračnog para, Ryanom. Muškarci su nanovo povlačili okidač, pri tom čitavo vrijeme držeći pištolj prislonjen na glavu mališana.


Rubens i Marcela su nakon isplate mislili kako su spašeni, no ubrzo su se uvjerili u suprotno. Bili su uvjereni da će ih ubiti, a mučenje je završilo tek kada je Marcela pobjegla tako što se spustila kroz prozor drugog kata kuće.

Dok je trčala prema susjednoj kući jedan od njezinih mučitelja pucao joj je u leđa, a metak je prošao ravno kroz nju i na svom izlasku je  pogodio u zapešće. Unatoč bolovima i ozljedama uspjela je utrčati u obližnju kuću i pozvati pomoć. Nakon Marcelina bijega i zločinci su odlučili otići prije dolaska policije, no trojica muškaraca, Sanchez, Miguel Diaz Santiz i Oscar Hernandez Diaz kasnije su uhićeni.

Istragom je utvrđeno kako napad na Moraise nije bio nasumičan zločin, već su napadači dulje vrijeme pratili obitelj kako bi što više naučili o njima i njihovim navikama.

Pročitajte više