Počela nova istraga protiv Berlusconija i Ruby: Za korupciju osumnjičeno čak 45 osoba

Foto: Guliver image/Getty images

TALIJANSKO pravosuđe otvorilo je istragu protiv bivšeg premijera Silvia Berlusconija, njegovih odvjetnika i nekoliko mladih žena, među kojima Ruby, za korupciju svjedoka u okviru suđenja bivšem šefu vlade.

Do ove odluke dolazi nakon što je Berlusconi osuđen na sedam godina zatvora zbog zloporabe vlasti i plaćanja spolnog odnosa s maloljetnicom. Sud u Milanu optužio je medijskog magnata za "sustavno mijenjanje dokaza" i "kupnju svjedoka", među kojima mlade Marokanke Karime El-Mahroug, zvane Ruby.

Otvorena je istraga protiv ukupno 45 osoba, kazao je milanski tužitelj Edmondo Bruti Liberati u izjavi novinarima.

Među njima su uz Berlusconija, njegovi odvjetnici Niccolo Ghedini i Piero Longo, nekoliko mladih žena koje su sudjelovale na večerima organiziranima u luksuznoj vili Berlusconija u Arcoreu, blizu Milana. Žene su objašnjavale da su sudjelovale na elegantnim večernjim druženjima a Ruby je ponovila da nikad nije imala spolne s Berlusconijem.

Po sucima, naprotiv, "dokazano je" da je imao odnose s Ruby "u zamjenu za novac i vrijedne predmete", a mlada je Marokanka bila "uključena" u prostituciju u Arcoreu.

Osuđen na četiri godine zatvora, od kojih su mu tri oproštene, Berlusconi ne bi trebao završiti iza rešetaka zbog godina - 77, ali bi mogao ostati u kućnom pritvoru i obavljati društveno koristan rad. Pravosuđe će se na tu temu izjasniti 10. travnja.

Pročitajte više