Počelo suđenje: Ravnateljica digla 100 tisuća kuna putnih troškova, a živi u susjedstvu škole?!

Foto: os-mbegovica-vrlika.skole.hr

DUNJA TURUDIĆ, donedavno ravnateljica Osnove škole Milana Begovića u Vrlici, optužena je za zloporabu položaja i štetu u školi od 100 tisuća kuna. Županijsko državno odvjetništvo u Splitu tereti je da je naložila isplatu putnih troškova premda je živjela u susjedstvu škole u Vrlici.

Svi protiv ravnateljice, osim računovotkinje

Turudić je danas na početku suđenja kazala kako se ne osjeća krivom. Ne spori da je naložila isplatu putnog troška, ali tvrdi da je to bilo zakonito, odnosno, da živi u Kninu, a ne Vrlici.

Tijekom istrage svi ispitani svjedoci osim računovotkinje škole naveli su kako su viđali ravnateljicu u stanu u Vrlici. Obrana je danas predložila ispitivanje nekih svjedoka koji nisu saslušani u istrazi. Pretpostavlja se da će ići u korist optuženoj.

Utrošak struje u Kninu - nikakav

Državno odvjetništvo provjerilo je i kako je trošena struja u stanu optužene u Kninu. Potrošnja je bila slaba, a posljednjih par mjeseci inkriminiranog razdoblja - nikakva.

Osim toga, raspolažu i s podacima o spajanju mobitela optužene s baznim stanicama u Vrlici i Kninu. Većina poziva obavljena je u Vrlici, dok iz Knina ima tek pet poziva.

Turudić je otišla u mirovinu svega mjesec dana prije no što je optužnica podignuta. 

Pročitajte više