Počelo suđenje svećeniku ubojici Sinanoviću: "Nisam kriv, nisam ga htio ubiti, samo onesposobiti"

Foto:  Arhiva

 "POD PREDSJEDANJEM predsjednika sudskog vijeća Zorana Čengije počelo je danas na Županijskom sudu u Dubrovniku suđenje don Ivici Sinanoviću, svećeniku Dubrovačke biskupije, kojeg optužnica tereti za ubojstvo na mah u slučaju koji se dogodio 22. svibnja u 1.20 minuta u župnoj kući u Banićima u Dubrovačkom primorju. Tada je smrtno stradao Marko Kraljević, predsjednik Mjesnog odbora", donosi IKA dodajući da se don Ivica izjasnio da nije kriv te iznio svoju obranu, ispričavši što se dogodilo te nesretne noći. 
 
Kako prenosi IKA Sinanović je istaknuo da mu namjera nije bila udarcima ubiti protivnika nego ga onesposobiti. 
 
"Nakon što je pokojni Marko pao na pod don Ivica mu je pružio prvu pomoć i to je bio jedini njegov kontakt s pokojnikom dok je on ležao na podu", tvrdi don Ivica.   
Svjedočio je svjedok optužbe don Tihomir Šakota kojeg je okrivljenik te noći tri puta zvao tražeći od njega da zove policiju i hitnu. Naveo je i kako je nakon nemilog događaja čuo od ljudi da je pokojni Kraljević te noći, na proslavi Dana Općine Dubrovačko primorje u Slanom, izjavljivao da će konačno riješiti slučaj svećenika Sinanovića. 
 
Podsjetimo, Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je podiglo pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv svećenika Ivice Sinanovića zbog počinjenja kaznenog djela "ubojstva na mah" Optužnicom Županijskog državnog odvjetništva svećenika se tereti da je u noćnim satima oko 1,20 sati 22. svibnja 2012. u Banićima u prizemlju Župnog ureda nasmrt pretukao predsjednika tamošnjeg Mjesnog odbora Marka Kraljevića. Od sredine srpnja prošle godine Sinanović je pušten da se brani sa slobode nakon što je dva mjeseca proveo u pritvoru.

Pročitajte više