Počelo suđenje zbog smrti Dolores Lambaše: Matavulj tvrdi da nije kriv

Foto: Ivica Galović / Pixsell

NA OPĆINSKOM sudu u Slavonskom Brodu održano je pripremno ročište u procesu protiv glumca Stojana Matavulja. Tereti ga se za izazivanje prometne nesreće u kojoj je poginula Dolores Lambaša.

Prema neslužbenim informacijama, Matavulj je pred sucem kazao da se ne osjeća krivim za nesreću. Nikakve izjave za medije povodom početka suđenja Matavulj nije davao. Njegov odvjetnik Zoran Mataić poručio je da će Matavulj prihvatiti svaku odluku suda. Prijeti mu od tri do 12 godina zatvora.

"Žao mu je i osjeća teret posljedica, ali mi tvrdimo da uzrok nesreće nisu ni alkohol, ni umor", izjavio je Mataić. Glavna rasprava zakazana je za 19. studenog.

Optužnicom Općinskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu, Matavulja se tereti da je u listopadu prošle godine, pod utjecajem 0,66 promila alkohola, upravljao automobilom na autocesti A3, te da zbog umora nije prilagodio brzinu vozila, zbog čega je automobil udario u automobil ispred sebe. Dolores Lambaša, koja je bila u automobilu s Matavuljem, preminula je od ozljeda zadobivenih u nesreći.

Pročitajte više