Počinje 8. Međunarodni festival vina i kulinarstva VINOcom 2013. Zagreb

Foto: Ilustracija

U ZAGREBU danas počinje 8. Međunarodni festival vina i kulinarstva VINOcom 2013. Zagreb.

Festival je u cijelosti posvećen kulturi stola, vina i hrani, kao nezaobilaznom dijelu gospodarstva i hrvatske turističke ponude.

"Kušaju se vino, gastronomija, pršuti, kuleni, maslinova ulja. Ove godine posebno želim istaknuti udrugu Lunjski, proizvođača maslina iz Luna, iz onih stabala od 1000 do 1500 godina. Dolaze s uljem iz nove berbe 2013. godine", bogat festivalski program najavljuje direktor festivala Ivan Dropuljić. Manifestacija se i ove godine organizira u zagrebačkom hotelu Esplanada.

"Vjerujem da će ove godine biti više od 300 izlagača. Službeno idemo s brojkom od 270, ali bit će više", kaže Dropuljić.

Na prošlogodišnjem izdanju festivala sudjelovalo je oko 250 izlagača, posjetilo ga je 8.000 ljudi, a akreditirano je 200-tinjak domaćih i oko 40 stranih novinara. Svi oni doveli su ovaj festival do vodeće manifestacije u Hrvatskoj i regiji u domeni vina i gastronomije. "Prošle godine su bile velike brojke, a i ove godine vidim jako veliki interes. Mislim da je festival već sam po sebi postao snaga. Velik je interes i izlagača i posjetitelja", naglašava Dropuljić.

Ulaz na Međunarodni festival vina i kulinarstva VINOcom se kao i prijašnjih godina naplaćuje 100 kuna po danu, a sve traje do sutra do 20 sati. Cilj je da posjetitelji budu zadovoljni, da dožive nešto novo i da im bude ugodno, zaključuju organizatori.

Pročitajte više