Počinje prikupljanje potpisa za "referendumski ustanak": "Građani su ti koji moraju provoditi promjene"

Foto: Tonči Plazibat/Cropix (Ilustracija)

GRAĐANSKA inicijativa "Referendumski ustanak" sutra u 43 grada, na 85 lokacija, počinje prikupljanje potpisa za održavanje referenduma o četiri pitanja - ponavljanju referenduma o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, zabrani prometovanja i prodaje genetički modificiranih organizama (GMO), poništenju privatizacije te zabrani rasprodaje prostora, resursa i imovine Hrvatske.

"To su sva pitanja koja građani Republike Hrvatske ne prihvaćaju na način na koji je to politička oligarhija prezentirala i zapravo prisilila građane da žive tako", rekao je predsjednik sisačkog Odbora birača Zoran Mihajlović. Inicijativa prikupljanja potpisa za ova četiri referendumska pitanja ima cilj ispraviti još neke nelogičnosti u našem društvu, kažu aktivisti.

"Cilj je ispraviti pogrešan moralni, etički i pravni konstrukt društva koji je nastao nezakonitom pretvorbom i privatizacijom i rasprodajom imovine koju smo naslijedili i koju bismo trebali ostaviti svojoj djeci u istom, netaknutom stanju", pojašnjava Mihajlović.

"Konačni ciljevi ustanka su promjena ove društvene paradigme - pokretanje Hrvatske prema svojim potencijalima, oslobađanje svih potencijala u društvu i to na jedan demokratski način. Ovaj Odbor je zapravo prva inicijativa koja u Hrvatskoj dolazi od građana s ciljem da građane osvijesti da su oni ti koji tu promjenu trebaju provesti", istaknuo je predsjednik sisačkog Odbora birača. Riječ je o građanskoj inicijativi na državnoj razini koja će se provesti u većini hrvatskih gradova.

Pročitajte više