Podignuta optužnica: Ravnatelj lažnim isplatama oštetio proračun za 620 tisuća kuna

Foto: eMeđimurje

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Varaždinu pokrenulo je istragu protiv školskog ravnatelja koji je lažnim prikazivanjem isplata oštetio proračun resornog ministarstva za više od 620 tisuća kuna, a neslužbeno se doznaje da je riječ o bivšem ravnatelju Graditeljske škole u Čakovcu Zoranu Pazmanu.

Državno odvjetništvo ga sumnjiči za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene isprave u produljenom trajanju.

U priopćenju se navodi da je okrivljeni 64-godišnjak, kao ravnatelj škole, od prosinca 2009. do studenog 2010. bez suglasnosti resornog ministarstva i bez odluka školskog odbora te suprotno zakonu i kolektivnom ugovoru, odobravao različite isplate. Sebi i zaposlenicima škole za prekovremene sate, dodatke, stimulacije, razlike u koeficijentu, radove na projektu, a vanjskim je suradnicima isplaćivao veće naknade od ugovorenih i prikazanih ministarstvu te im isplaćivao putne troškove. Jednog zaposlenika uopće nije iskazao u listi isplate plaće, navodi se.

Da bi prikrio malverzacije bivši je ravnatelj u mjesečnim obrascima ministarstvu lažno prikazivao iznose isplaćenih sredstava, uvećane za poreze i doprinose. Naime, upisivao je veće iznose od stvarno isplaćenih na ime pojedine vrste rada. Tako je, prikazujući veće iznose od onih koji su isplaćeni, oštetio ministarstvo za više od 620 tisuća kuna, navodi državno.

Pročitajte više