Podignuta optužnica protiv 20-godišnjaka: U Slavonskom Brodu BMW-om naletio na tri djevojke i jednu ubio

Ilustracija: Arhiva

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podiglo je optužnicu protiv 20-godišnjeg Denija Župana iz Slavonskog Broda koji je 25. travnja očevim BMW-om naletio na tri djevojke koje su se vraćale iz škole. Sve tri djevojke u naletu BMW-a su teško ozlijeđene, a jedna od njih je nekoliko dana nakon nesreće preminula u bolnici.

Podsjetimo, nesreća se dogodila 25. travnja u 18:57 sati u Ulici Ivana Cankara, ispred kućnog broja 48, nedaleko od Srednje škole "Matija Antun Reljković". Automobil je naletio upravo na učenice te škole koje su se vraćale kući nakon završetka nastave. Dvije su 15-godišnjakinje i jedna 16-godišnjakinja hodale po nogostupu kada je na njih naletio osobni automobil marke BMW. Vozač nije bio alkoholiziran, no upravljao je BMW-om, iako nije imao dozvolu za vožnju automobila takve snage.

Deni Župan pušten je na slobodu krajem svibnja, nakon što je njegov otac uplatio jamčevinu u iznosu od 60.000 kuna. Mladić će se braniti sa slobode nakon što je njegov otac, kako je potvrdio sudac Mirko Svirčević, založio nekretninu u Podvinju na koju je upisan zalog u visini jamčevine. 20-godišnjak ne smije napuštati prebivalište za vrijeme trajanja postupka.
 

Pročitajte više