Pogledajte lice zloglasnog krvnika Jihadi Johna

Screenshot: YouTube (SkyNews)

NAKON što je jučer identificiran džihadist koji je odrubljivao glave zarobljenicima Islamske države, danas je objavljena i njegova fotografija iz vremena dok je bio student.

Velika Britanija jučer nije htjela službeno potvrditi da je zloglasni "Jihadi John" zapravo Mohammed Emwazi, Britanac iz zapadnog Londona koji je rođen u Kuvajtu. Odrastao je u Londonu te je diplomirao računalno programiranje.

Sky News objavio je njegovu fotografiju iz studentskih dana, a ranije je objavljena njegova fotografija dok je imao osam godina.

Emwazi se prvi puta pojavio na videosnimkama u kolovozu kada je smaknuo američkog novinara Jamesa Foleya. Kasnije je snimljen na smaknućima humanitarca Davida Hainesa, američkog novinara Stevena Sotloffa, britanskog taksista Alana Henninga te američkog humanitarca Abdul-Rahmana Kassiga.

Washington Post objavio je jučer kako je Emwazi tvrdio da su ga predstavnici britanske službe MI5 pokušali unovačiti. Poslije je navodno pokušao otputovati u Kuvajt, ali su ga na odlasku zadržali pripadnici britanskih službi za borbu protiv terorizma 2010. Zabranjeno mu je da napusti zemlju, no u konačnici je 2012. ipak pronašao način da otputuje u Siriju.

Pročitajte više