Policija i dalje traži pomoć građana: 120 tisuća kuna za informacije o zagrebačkim ubojicama

Foto: PUZG (ubojica iz Žutog brega)

ZAGREBAČKA policija opet je ponovila da nudi nagradu u visini od ukupno 120 tisuća kuna za informacije koje bi mogle dovesti do rješenja tri ubojstva počinjena 2012. i 2013. godine na području Zagreba.

U prvom slučaju, 7. srpnja 2012. godine između 14 i 15 sati u ulici Drage Gervaisa, u stanu u kojem je živio uz roditelje i brata, ubijen je 24-godišnji Hrvoje Turibak. Prema službenom policijskom izvješću, riječ je o kaznenom djelu teškog ubojstva na okrutan i odmukao način.

Unatoč provedenom opsežnom kriminalističkom istraživanju, policijski službenici nisu došli do saznanja koja bi ukazala na identitet počinitelja, stoga je za relevantne informacije o ovom slučaju raspisana nagrada u visini od 70 tisuća kuna.

U drugom slučaju policija nudi 50 tisuća kuna za informacije koje bi mogle dovesti do dvostrukog ubojice, koji je 6. prosinca 2013. na zagrebačkom Žutom bregu hicem u glavu najprije usmrtio 55- godišnju Vukosavu Goranović, a potom i njenu dvije godine mlađu sestru Milicu Zebu koja joj je priskočila u pomoć.

Još uvijek nepoznati ubojica pritom je teško ranio i Miličinog 51-godišnjeg supruga. Istraga zasad nije dovela do počinitelja, no poznati su opisi osumnjičenih: traži se muškarac star oko 37 godina, visine oko 175-180 cm, jače tjelesne građe, okruglog oblika lica bez brade i brkova, nešto jače izraženih jagodičnih kostiju. U trenutku počinjenja kaznenih djela bio je odjeven u tamno smeđu jaknu dužine do bokova, od „štofa“, elegantnog izgleda ispod koje je nosio tamniju končanu majicu dok je na glavi nosio kapu iste boje i materijala kao i jakna.

Njegov suučesnik opisan je kao muškarac u tridesetima, visok oko 180-190 cm, vitke građe, tamnije, nešto dulje kose koja mu se iza uha malo kovrča, a bio je odjeven u tanju jaknu tamnije boje, kakva se koristi u prijelaznom razdoblju.

Sve informacije o počiniteljima i ovim kaznenim djelima policiji se mogu dojaviti na broj telefona 192, e-mailom na adresu zagrebacka@policija.hr ili osobno u najbližu policijsku postaju, odnosno izravno Sektoru kriminalističke policije u Zagrebu, Heinzelova 98.

Pročitajte više