Policija objavila fotografije napadača na Acu Rusa, traže Čubelića i Šarca

Foto: Paun Paunović/Cropix, MUP

SPLITSKA policija objavila je fotografije osoba koje dovode u vezu s jučerašnjom pucnjavom u Velebitskoj ulici i ranjavanjem poznatog redara Aleksandra Dimitrova zvanog Aco Rus.

Na fotografijama se nalaze Josip Čubelić zvani Čuba (fotografija desno), već poznat po pucanju na javnoj površini i drugim kaznenim djelima te Miro Šarac koji je svojedobno bio višestruki prvak Hrvatske u full kontaktu.

Policija ujedno moli građane za pomoć te ako zna išta o spomenutom dvojcu da dojave u najbližu policijsku postaju ili na telefon 192.

Čubelić pucao?

Policija zasad nije priopćila na koga točno sumnjaju da je pucao na Rusa, no pretpostavlja se da se radi o Čubeliću, koji je inače sklon takvom "slobodnijem" ponašanju. O Šarcu prijatelji i kolege iz Pit Bulla, za koji je nastupao prije desetak godina, kažu sve najbolje i čudi ih što se uopće našao u takvoj situaciji.

S njima je, inače, jučer u Velebitskoj bio i Davor Firić, koji je s Acom Dimitrovom dugogodišnji prijatelj. Kolege su, radili su kao redari zajedno.

Svađa radi novca?

Dimitrov je dobio metak u natkoljenicu i nalazi se u splitskom KBC-u. Svađa je, čini se, započela u kafiću Vatra, a pucalo se nasred vrlo prometne Velebitske u pola bijela dana tako da je pravo čudo da još netko nije stradao. Policija navodi da su na Rusa ispucana dva metka, svjedoci su, pak, vidjeli jednu čahuru više.

Zasad se ne znaju motivi obračuna, pretpostavlja se da je došlo do svađe zbog novca, odnosno, duga.

Pročitajte više