Policija podsjeća: Predajte oružje bez sankcija

Ilustracija: MUP

JUČER je u Belišću kod mosta na rijeci Dravi 38-godišnjak iz Valpova pronašao odbačeni topnički projektil kalibra 76 mm.

Policija poziva na predaju oružja bez straha od sankcija. Na mjesto pronalaska oružja u Belišću izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je izuzeo projektil, priopćila je policija.

Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni ni prekršajni postupak.

"Pozivamo sve građane koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji, neka ga ne odlažu u kanale, polja i slično. Napominjemo da oružje i eksplozivna sredstva ne donosite sami u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja, već o predaji obavijestite policiju na broj 192 ili osobno najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati putem besplatne telefonske linije 0800 88 92", priopćili su iz PU osječko-baranjske.

Pročitajte više