Ponudile starici masažu pa je pokrale, policija upozorava građane: Ne puštajte nepoznate osobe u svoje domove

Ilustracija: Arhiva

DVIJE nepoznate ženske osobe došle su u obiteljsku kuću 76-godišnje Valpovčanke jučer u poslijepodnevnim satima te joj ponudile uslugu masaže. Kradljivice su iskoristile nepažnju starice te su joj iz kuće ukrale nakit i novac te ju oštetile za više tisuća kuna, javlja PU osječko-baranjska.

Policija traga za nepoznatim osoba i upozorava sve građane, a posebno one starije životne dobi koji žive sami:

- Ne puštajte nepoznate osobe u svoje domove, a da se prethodno pouzdano ne uvjerite o kome je riječ.

- Ako se osoba predstavi kao "službena", tražite od nje na uvid službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i dati vam na uvid.

- Ne nasjedajte na upornost nepoznatih osoba koje vam po svaku cijenu žele ući u dom pod izlikom, primjerice, "bolesti", nuđenja na prodaju "po povoljnim cijenama“ raznih predmeta, traženja milostinje ili naplate računa za na primjer medicinske usluge, dimnjačarske usluge i sličnog – jer se izlažete riziku.

- Kad ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama te zamolite nekog od susjeda da vam se pridruži.

- Zapišite registracijsku oznaku vozila kojim su se sumnjive osobe dovezle te njegovu boju, marku i druge karakteristične detalje vozila.

- Posumnjate li u osobe koje vam dolaze, a posebice ako je riječ o počinjenju kakvog kaznenog djela, ODMAH obavijestite policiju na broj "192"!

Pročitajte više