Popovac: Na HRT-u postoji upravljačka kriza no za nju nije odgovoran HRT!

"NA HRT-u postoji upravljačka kriza no za nju nije odgovoran HRT već činjenica da nisu popunjena upražnjena mjesta u Programskom vijeću i Nadzornom odboru HRT-a. Unatoč tome, poslovanje HRT-a je konsolidirano, sve obveze financiraju se iz tekuće likvidnosti a dobavljačima se plaća unutar rokova.", rekao je to predsjednik Uprave HRT-a Josip Popovac na današnjoj zajedničkoj sjednici Programskog vijeća i Nadzornog odbora HRT-a odgovarajući na upit člana Vijeća Josipa Čerine da objasni medijske navode o razmjerima krize na HRT-u.

Govoreći o programu, glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević istaknuo je kako je u posljednjih 200 dana, od kako ga je Vijeće izabralo na tu dužnost, HRT sa 13. došao na 7. mjesto najgledanijih javnih televizija u Europi te kako je zaustavljen pad gledanosti.

Vijeće  i Nadzorni odbor su, kako stoji u priopćenju iz HRT-ovog Odjela za odnose s javnošću, na današnjoj sjednici trebali dati mišljenje o prijedlogu Uprave HRT-a o novom petogodišnjem Ugovoru između Vlade i HRT-a koji bi definirao programske obveze HRT-a, no to nije bilo moguće zbog nedostatka kvoruma jer Sabor nije imenovao nove članove Vijeća i NO-a na mjesta onih koji su dali ostavke. Uprava je definirala prijedlog Ugovora nakon zaključenja javne rasprave.

"Nismo u mogućnosti kao jedno tijelo dvotrećinskom većinom dati mišljenje o prijedlogu Ugovora kojeg je dala Uprava HRT-a jer nemamo potreban broj članova", rekla je predsjednica Vijeća Nada Zgrabljić Rotar.

Prijedlog Ugovora nakon sjednice bit će poslan u Vladu.

Pročitajte više