Porezna uprava vulkanizeru zapečatila radionicu zbog tuđeg duga

Screenshot: Google Maps

POREZNA UPRAVA zapečatila je radionicu vulkanizeru Davoru Antolosu zbog poreznog duga njegovog najmodavca prostora na Brašćinama. Dobio je manje od 24 sata da isprazni prostor gumiservisa prije pečaćenja zbog čega je isti morao napustiti.

"Eto, što vam je hrvatska poduzetnička klima i politika svako radno mjesto! Svakom mladom čovjeku poručio bih da čim prije bježi ća iz ove države, koja trenira strogoću na malim ljudima" rekao je ogorčeni Davor Antolos za Novi list.

Antolos u tom prostoru radi već punih 20 godina te ima uredan ugovor o najmu s Damirom Žikovićem koji u potpunosti poštuje, no ta činjenica mu nije nimalo pomogla.

"U srijedu u 14 sati došli su me obavijestiti da imam vremena do sljedećeg dana u 12 sati da ispraznim prostor. Dvadeset godina radim u ovom prostoru. Nikad nisam čuo ništa slično, da nekoga zatvaraju ni krivog ni dužnog, zbog tuđih dugova, rekao je vulkanizer.

Poreznici su u istom objektu zapečatili i caffe bar Calypso u vlasništvu Damira Žikovića. Prema popisu dospjelih i neplaćenih dugova Porezne uprave Žikovićev porezni dug na dan 31. siječnja iznosio je 158.709 kuna.

"Vi ste u cijeloj priči kolateralna žrtva, poručili su Antolosu iz Porezne uprave, pravdajući se da sve rade po zakonu", rekla je Antolosova supruga Svjetlana.

Supružnici Antolos bili su i na sastanku u Poreznoj upravi ne bi li ih uspjeli nagovoriti da im dozvole ponovni rad.

"Bili smo na sastanku u riječkoj Poreznoj upravi. Primila nas je zamjenica pročelnice Višnje Felker, saslušala nas i rekla da će u Poreznoj poduzeti sve da se nakon osam dana radionica moga muža otvori. Vjerujemo im, nemamo što drugo, i nadamo se da ćemo ubrzo moći nastaviti normalno dalje s radom" rekla je Svjetlana Antolos.

Pročitajte više