Postignut dogovor: Strojovođe odustale od štrajka

Foto:  Dragan Matić (Cropix)

POSTIGNUT je dogovor između Sindikata strojovođa Hrvatske i HŽ Putničkog prijevoza te strojovođe sutra neće održati najavljeni štrajk. Iz HŽ Putničkog prijevoza i Sindikata su izvijestili kako je uspješno proveden postupak mirenja te da su postigli dogovor oko pitanja navedenih u zahtjevima iz najave štrajka.

"Nakon dva dana i tri kruga mirenja uspjeli smo potpisati sporazum. Pronašli smo zajednički dogovor i obvezali se na jedan socijalni mir u sljedećih godinu dana. Svakako ne i u onom dijelu kad se govori o kolektivnom pregovaranju. Ali samim time, sutra neće biti zaustavljeni vlakovi u putničkom prijevozu i mislim da je to najbolja vijest za korisnike naših usluga. To znači da kad su u pitanju zaposleni, da ćemo sjesti, otvoreno iozbiljno razgovarati o procesu restrukturiranja, na način da se vodi računa o tehnološkom procesu rada", istaknuo je predsjednik Sindikata strojovođa Nenad Mrgan.
 
Između ostalog, sporazumjeli su se da će se socijalni dijalog unaprijediti i intenzivirati te da će se Sindikat uključiti u proces restrukturiranja.

Pročitajte više