Potpuno povjerenje: Karamarko delegirao Brkića u Stručno vijeće Studija za forenzičke znanosti

Foto: Hina

MILIJAN BRKIĆ VASO, tajnik HDZ-a s poništenom diplomom iz kriminalistike, svojedobno je bio postavljen u Stručno vijeće Sveučilišnog studija za forenzičke znanosti u Splitu.

Brkić je u Stručno vijeće ušao po tadašnjoj funkciji pomoćnika ravnatelja policije u doba kada je MUP vodio Tomislav Karamarko. Tadašnji ministar policije, a današnji šef HDZ-a, ukazao je potpuno povjerenje u stručne sposobnosti svog i danas vrlo bliskog suradnika.

Karamarko postavio, Ostojić razriješio

Brkića je funkcije u Stručnom vijeću razriješio Karamarkov nasljednik Ranko Ostojić, koji međutim još uvijek nije imenovao njegovog nasljednika. Sveučilišni studij za forenzičke znanosti ponudio je mjesto ministru Ostojiću, no on se ispričao brojnim obvezama.

Zašto još nije nikoga stavio, nije poznato, ali može biti da se radi o animozitetu prema studiju kojeg su pokrenuli Šime Anđelinović, Dragan Primorac i rektor Ivan Pavić.

Primorac je bivši HDZ-ovac, a Anđelinović i dalje visoko kotira u stranci Tomislava Karamarka te je jedan od najozbiljnijih kandidata za nasljednika Ivana Pavića na mjestu rektora splitskog Sveučilišta. 

Stručno vijeće usmjerava nastavne procese

Stručno vijeće Studija za forenzičke znanosti skrbi o stručnom programu, daje preporuke o poboljšanju te usmjerava nastavne procese. Koliko smo uspjeli doznati, Brkić tu nije imao neku posebnu ulogu, čak se, kako nam kaže dobro obaviješteni izvor, nije ni pojavljivao na sjednicama Stručnog vijeća. 

 

Pročitajte više