Potrošili 360 tisuća kuna na auto, a financiraju se iz državnog proračuna: Pupovac nabavio SUV s grijanim sjedalima i pogonom 4x4!

Foto: Index, Narodne novine, Subaru.hr

SRPSKO NARODNO VIJEĆE Milorada Pupovca na stranicama Narodnih novina objavilo je obavijest o namjeri sklapanja ugovora u vrijednosti 359.359,50 kuna!

Navode kako se automobil naručuju za službene potrebe SNV-a, te da mora biti nov, nekorišten i odgovarati traženim tehničkim specifikacijama bez obzira nudi li se neka oprema kao serijska ili kao dodatna oprema. Zanimljivo je da su prvo vrijednsot automobila procijenili na 250 tisuća kuna bez PDV-a, no nakon nekoliko tjedana izmijenili su dokumentaciju i napisali da je procijenjena vrijednost automobila kojega traže 290 tisuća kuna bez PDV-a.



A osim što je morao biti SUV s pogonom 4x4, evo što su još tražili:

ABS sistem kočenja        
Audio sustav sa Bluetoothom
Automatsko podešavanje brzine
Grijana prednja sjedala    
Grijani vanjski retrovizori    
Klima uređaj, automatska dvozonska        
Pomoć pri parkiranju        
Prednja i stražnja svijetla za maglu
Stalni pogon na sva četiri kotača
Svjetla za dnevnu vožnju    

Upravljač podesiv po dubini i visini
Xenon svjetla           
Zračni jastuci za vozača, suvozača i  putnike na zadnjem sjedištu.

Srpsko narodno vijeće u dokumentaciji je navelo kako procjenuju da će godišnje s automobilom raditi 30 tisuća kilometara.

Napomenimo i kako se Srpsko narodno vijeće financira iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Pokušali smo doći do Milorada Pupovca koji nam se javio na telefon te kazao da trenutno nema vremena i uputio nas na svog zamjenika Sašu Miloševića.

"Istina je da nabavljamo novo vozilo. Nama je novo vozilo potrebno budući da je Srpsko narodno vijeće mreža koja obuhvaća više od 150 organizacija - gradskih, općinskih i županijskih - diljem Hrvatske. Slijedili smo propise o javnoj nabavi i smatram da tu nema ništa sporno.



Radi se o vozilu srednje klase, Subaru Forester, koji je jeftiniji od Audija i Mercedesa. Automobil koji nabavljamo, dakle, nije među najskupljima, ali nama treba vozilo koje je solidno i pouzdarno. Nama se ne čini da je cijena pretjerana", kazao je za Index zamjenik Milorada Pupovca, Saša Milošević.

Dodaje i kako je cijena samog vozila oko 280 tisuća kuna s PDV-om, ali da, kada se uključe troškovi održavanja vozila kroz sljedećih pet godina (zimski i ljetni servisi, promjena guma itd.), ukupna cijena se podiže na oko 360.000 kuna.

Pročitajte više