Povezivanje Bugarske, Makedonske i Zagrebačke burze: SEE Link prikuplja ponude za IT platformu

Foto: Zse / facebook

SEE LINK, zajedničko društvo koje su utemeljile Bugarska, Makedonska i Zagrebačka burza, objavilo je poziv za prikupljanje ponuda za IT platformu potrebnu za razmjenu trgovinskih naloga između te tri burze.

"Objava poziva za prikupljanje ponuda za IT platformu velik je korak za SEE LINK projekt, kojem su prethodile intenzivne pripreme na specificiranju detalja platforme. S odabirom ponuđača tehničkog rješenja za razmjenu naloga započet će nova važna faza projekta te ćemo ujedno moći preciznije odrediti vremenski okvir u kojem će moći zaživjeti razmjena naloga između naša tri tržišta .", rekla je Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze.

Projekt podupire Europska banka za obnovu i razvoj, koja je osigurala sredstva za uspostavu tehničkog rješenja za razmjenu naloga, a natječaj završava 1. travnja 2015.


Upravni odbor SEE Linka početkom veljače održao je sastanak u Skopju kako bi razmotrio daljnje korake u razvoju projekta. U prosincu je projekt predstavljen članovima sudjelujućih burzi u Skopju, Zagrebu i Sofiji.

SEE Link je dioničko društvo sa sjedištem u Skopju, a u svibnju 2014. utemeljile su ga Bugarska, Makedonska i Zagrebačka burza s ciljem uspostave infrastrukture za trgovanje vrijednosnim papirima na te tri burze, koje drže jednake udjele u vlasništvu.

 

Pročitajte više