Povlačenje na svim frontovima: Kerum se na sudu razvodi od supruge, Konzum preuzeo Loru

KAKO JE Index i najavio prije mjesec i pol, Konzum je od Keruma preuzeo veliki trgovački centar u Lori. Prije par tjedana organizirana je velika rasprodaja preostalih artikala koja je po posljednji put u Kerumov dućan u Lori dovela veliki broj kupaca. Od ovog tjedna na staroj adresi posluje Konzum, koji je, vrlo interesantno, demantirao u drugim medijima naš napis o preuzimanju Lore. U konačnici nebitno, jer od danas na ulazu u parking centra u Lori stoji veliki natpis Konzum.

Tako je i na simboličnoj razini označen kraj nekad velikog trgovačkog imperija, jer je prava ekspanzija Kerum d.o.o. i otpočela krajem 90-ih otvaranjem mega dućana u Lori.

Todorića i partnere Kerum riješio, ali ne i dobavljače

Kerum se odlučio riješiti ostatka dućana kada mu je blokiran račun zbog hotela Marjan i duga od 34 milijuna eura. Kako smo već izvijestili, male trgovine preuzeo je Studenac, a velike Konzum i Tommy. Premda mu novac treba kao žednom kap vode, Kerum od prodaje nije dobio ni lipe, nego je samo prebio dugovanja. 

Nevoljama tu nije kraj, jer Kerumu za vratom pušu dobavljači s čak 62 milijuna kuna dospjelih, a nenaplaćenih obveza. Nešto će se o tome morati reći najkasnije 13. prosinca na ročištu u splitskom Trgovačkom sudu povodom zahtjeva Lole Ribar o pokretanju stečaja nad Kerum d.o.o.

Osim Lole Ribara i makedonskog Ezimita, stečaj nad Kerumom zatražila je i tvrtka Perfa Bio d.o.o. iz Donje Stubice, i to zbog duga od 432,5 tisuća kuna. Zahtjevi se obrađuju jedan po jedan. Kako je stečaj prvi zatražila Lola Ribar, prvi su došli na red.

Neki dobavljači, poput Sardine Postira, krenuli su drugim putem. Stečaj nisu tražili, ali su zato sudu podnijeli tužbu za naplatu potraživanja.

Sudovi sude bez Keruma

U svakom slučaju, Keruma očekuje puno posla, no sud ga neće vidjeti. Zastupanje upropaštenog Kerum d.o.o. nakon sestre Nevenke Bečić i brata Jure Keruma, preuzela je, naime, nećakinja Željka Kerum.

Danas je, inače, na splitskom Općinskom sudu održano i prvo ročište u brakorazvodnoj parnici Željka i Anke Kerum. Gradonačelnik se na sudu nije pojavio, došla je njegova odvjetnica Meri Juričko, inače, sestra djevojke Faninog brata Saše Horvata. Pretpostavlja se da nekog većeg posla u parnici ne bi trebalo biti, s obzirom da su djeca punoljetna, a imovina više-manje razdijeljena...

Pročitajte više