Pravobraniteljica: Problematično je pozivati djecu u Savsku 66 da se bore za interese odraslih

Foto: FAH

NAKON što je danas na prosvjedu u Savskoj maloljetnik Marko Mrša, učenik 6. gimnazije i sin ratnog veterana, pozvao i druge učenike da se pridruže šatordžijama i podrže branitelje, pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić za Index je kazala kako je "problematično kad odrasli organiziraju ili pozivaju djecu da se pridruže prosvjednicima kako bi se borila za zahtjeve i interese odraslih, a ne za pitanja koja se izravno tiču prava djece".

"Pravo na slobodu govora, koje uključuje i pravo na javni prosvjed, demokratsko je pravo građana. Pravo na izražavanje vlastitog mišljenja o pitanjima koja su im važna, pa tako i pravo na javno okupljanje, imaju i djeca. No, problematično je kad odrasli organiziraju ili pozivaju djecu da se pridruže prosvjednicima kako bi se borila za zahtjeve i interese odraslih, a ne za pitanja koja se izravno tiču prava djece", rekla nam je Milas Klarić.

Podsjetimo, ratni veterani iz Savske najavili su za sutra pohod na Pantovčak, a Đuro Glogoški je kazao i kako se u travnju namjeravaju održati "skupovi zajedništva" diljem Zagreba, koji bi trebali okupiti "obespravljene građane".

> Šatordžije najavile "skupove zajedništva" diljem Zagreba, sutra idu na Pantovčak

Pročitajte više