Predane kandidature za šefa HDZ-a - Milinović se obrušio na Karamarka, Karamarko: Kampanja će biti prljava

U PODNE istječe rok za predaju kandidatura za predsjednika HDZ-a i svi su kandidati pristigli u središnjicu HDZ-a. Nakon što su prije dva dana Milan Kujundžić i njegov zamjenik predali kandidature, danas su to učinili Darko Milinović, Domagoj Ivan Milošević, Tomislav Karamarko i aktualna predsjednica Jadranka Kosor.

Milinović se obrušio na Karamarka: Oni koji su sa Stipom Mesićem na programu detuđmanizacije pobjeđivali danas govore o retuđmanizaciji

Najglasniju ekipu, ali bez zvučnih imena okupio je Darko Milinović koji je još jednom prozvao Karamarka da je sa Stipom Mesićem radio na detuđmanizaciji i smišljao morbidne viceve o prvom predsjedniku. Rekao je da je predao "pobjedničku kandidaturu", jer "nikada do sada nije izgubio nijednu političku utakmicu, a i na zadnjim je izborima pokazao kako se pobjeđuje Zoran Milanović i Kukuriku koalicija".

Milinović je rekao i kako je predao kandidaturu hrabrosti i kako će govoriti istinu i samo istinu o kojoj se u HDZ-u priča, ali o kojoj se nema hrabrosti javno govoriti. "Ako će to biti karakteristike onoga za koga će izaslanici glasati, onda ću ja biti novi predsjednik HDZ-a", rekao je Milinović ne želeći reći na koga i na što točno misli dodavši kako će o tome nešto reći danas u Gospiću na početku službenog dijela kampanje.

Kandidaturu je dana predao i Domagoj Ivan Milošević u pratnji nekolicine suradnika. Na pitanje je li već odabrao svog zamjenika rekao je da do sada nije licitirao s imenima pa neće ni danas, ali da je već razgovarao s 30-ak potencijalnih kandidata. Nakon Darka Milinovića i Domagoja Ivana Miloševića, kandidaturu za predsjednika HDZ-a predao je i Tomislav Karamarko.

Karamarko: Glasine da za kamanju koristim sredstva SOA-e su vic

Karamarko je stigao u pratnji dijela svog tima u kojem su bili Gordan Jandroković, Dubravka Šuica i Jasen Mesić. Otkrio je da će kandidat za njegova zamjenika biti splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader koji ipak nije stigao u Zagreb.

Za komentar njegovih protukandidata koji su rekli da je iznudio potporu uglednijih HDZ-ovaca, Karamarko je rekao da je to dobar vic i da će u finalu kampanje biti niskih udaraca.

Na optužbe da je zajedno s Mesićem rušio Tuđmana, rekao je kako je svjestan Tuđmanove doktrine, ali da se distancirao od nekih pojava u njegovo vrijeme kao što je pitanje kriminala u pretvorbi.

Karamarku smatra vicom i glasine da za kampanju koristi sredstva SOA-e, a za napise da Uskok protiv njega provodi predistražne radnje rekao je kako se radi o prijavi aktivista Munira Podumljaka vezano uz zemljište njegova pradjeda i firme Soboli. "To je sve odbačeno još u rujnu", zaključio je Karamarko.

Kosor došla sa Šeksom i Đakićem: Pustimo spinove te tajne, podzemne i zakulisne igre

Jadranka Kosor posljednja je predala svoju kandidaturu. Došla je držeći ispod ruke Đuru Pericu i u pratnji Vladimira Šeksa, Đure Popijača, Josipa Đakića i kandidata za svog zamjenika Andrije Plenkovića. Želi "kao pobjednica, prvo u stranci, a onda u državi, nastaviti borbu protiv kriminala i korupcije". Za medijsko proglašavanje Tomislava Karamarka pobjednikom rekla je samo "pustimo spinove te tajne, podzemne i zakulisne igre".

Pročitajte više