Predsjednik mladeži HČSP-a: Naslovnice Charlie Hebdoa su odvratne, vlast se trebala obračunati s njima

Foto: Frano Čirko (D)/zagreb-pride.net/Facebook

PIŠUĆI na desničarskom portalu Sloboda, predsjednik mladeži HČSP-a Frano Čirko (na fotografiji) nudi svoja gledišta na zločin počinjen u Francuskoj.

Autor u članku s naslovom "Podržavate Charlie Hebdo? Promislite još jednom nakon što vidite ove naslovnice! (18+)" sugerira da su karikaturisti i novinari magazina umjesto satire širili govor mržnje, što ilustrira naslovnicima tjednika, na kojima su karikature.

Iako Čirko ponavlja ustaljene i ustajale argumente desnice, on ide korak dalje, pa kaže da je "vrlo opasno, nepromišljeno i vrlo štetno sada izražavati neku posebnu potporu magazinu Charlie Hebdo."

"Počast i tuga za nevino ubijenim ljudima – da, no potpora najgorem i najgnjusnijem obliku govora mržnje u ime slobode govora i slobode medija – nikako! Djelatnost magazina Charlie Hebdo nema nikakve veze s novinarstvom i slobodom izražavanja," ocjenjuje pravaš u svom članku i nastavlja:

"Glavni krivac za parišku tragediju je francuska vlast koja se s govorom mržnje magazina Charlie Hebdo nije obračunala još davnih dana. Naravno, redakcija magazina nije zaslužila da ju se izmasakrira kalašnjikovom. No, zabrana djelovanja, javna isprika i novčana kazna bili bi sasvim dovoljni."

Čirko svoj članak, kojim se hvali na Facebooku,  završava ćudorednim upozorenjem pa piše:

"Unaprijed se ispričavamo zbog sadržaja tih naslovnica koje su blago rečeno odvratne, no situacija zahtijeva da se ljudi u Hrvatskoj informiraju o ovoj gorućoj temi."

Tko je Frano Čirko?

Predsjednik mladeži Hrvatske čiste stranke prava (HČSP), hrvatskoj javnosti poznat je kao jedan od organizatora Međunarodne nacionalističke konferencije koja je u 2012. godini zgranula građane Zagreba.

Posjetitelji foruma Zagreb Pride pronašli su svojedobno i "nježniju" stranu ovog "najpoznatijeg ljubitelja Hitlera i Pavelića", kako su ga opisali u diskusiji koju su mu posvetili uz gore priloženu fotografiju. 

"Dečko voli eksperimentirati", jedan je od komentara koji je tada zabavljao forumaše.

Pročitajte više