Prevario suprugu tužitelja Wagnera: Predstavnik stanara pronevjerio 50 tisuća kuna

PREDSTAVNIK stanara Ulice Domovinskog rata 47 u Splitu prijavljen je za pronevjeru, izvijestila je policija. Kako doznajemo, za 50-ak tisuća kuna oštetio je suprugu splitskog tužitelja Nikše Wagnera, koja je na toj adresi imala ordinaciju medicine rada.

Stigla opomena, a voda uredno plaćena?

Da nešto nije u redu s novcem za vodu, dr. Wagner je doznala kada je stigla prva opomena iz Vodovoda i kanalizacije. Začudila se jer je predstavniku stanara uredno predala novac za vodu. No, ispostavilo se da novac do Vodovoda nikada nije stigao. Gdje je završio, valjda zna samo prijavljeni predstavnik.

Nestao novac za godinu i pol

Nekoliko mjeseci Wagnerovi su pokušavali pronaći rješenje, no kako predstavnik unatoč obećanjima nije "pronašao" novac koji mu je povjeren, na kraju su ga prijavili. U policiji su utvrdili da je "nestao" novac za vodu u razdoblju od travnja 2011. do kolovoza ove godine.

Navodno nije oštećena samo dr. Wagner, već i stanari zgrade. No, policija je izvijestila zasad samo o ovom dijelu kriminalističkog istraživanja.

Baš se na pravog namjerio

Nije najjasnije što je prijavljeni imao na umu. Wagner je jedan od najpoznatijih splitskih tužitelja. Bio je šef Općinskog državnog odvjetništva u Splitu, imao je na tapetu Miroslava Kutlu, Ivića Pašalića i Dragu Krpinu, dok je nedavno izborio osuđujuću presudu, i to zatvorsku za direktora Konstruktora Željka Žderića. Bivši šef Porezne Ivica Mladineo izvukao se uvjetnom.

Pročitajte više