Prijetio inspektorima: "Slovenskog Breivika" otac predao ljubljanskoj policiji

SLOVENSKA policija jučer je uhitila 29-godišnjeg Juru Trunka koji je prijetio da će na dan generalnog štrajka izvesti napad po uzoru na "norveškog monstruma" Andresa Breivika.

Jučer je policija izvijestila da je uspjela uhititi i staviti u pritvor 29-godišnjaka koji je prijetio državnim institucijama. Delo piše da je Trunk zbog rušenja obiteljske kuće njegovih roditelja u Ljubljani prijetio građevinskim inspektorima. Nakon nestanka Trunka prije dva dana, ljubljanska policija je objavila tjeralicu u kojoj je stajalo da je 29-godišnjak vjerojatno naoružan.

Rekao da će izvesti napad po uzoru na Breivika


Glasnogovornik ljubljanske policije Vinko Slojšek jučer je izvijestio da je Trunk uhićen na području Ljubljane. "Kaznena djela za koja je osumnjičen se odnose na prijetnju državnoj instituciji i zaposlenima u njoj u vezi njihova rada", kazao je jučer Slojšek. Delo piše da je Trunk zbog rušenja kuće prijetio građevinskim inspektorima. U svojoj prijetnji je spominjao oružje, a kao primjer napada je uzeo norveškog terorista Andersa Breivika koji je prošle godine ubio 77 ljudi. Navodno je nazvao jednu od institucija i na kraju prijetnji je kazao da će doći na štrajk i izvesti "njegov scenarij".

Nelegalno izgrađena kuća njegove obitelji je, po nalogu građevinskih inspektora, srušena u listopadu 2010. godine. Protiv tjeralice za njegovim sinom se pobunio Franc Turk u e-mailu slovenskim medijima u kojem se ponovno bunio zbog rada državnog aparata, nezakonitog rada inspektora i policije, koja je njegova sina označila kao "najvećeg kriminalca".

Otac ga predao policiji

Napisao je da je protiv policajaca i inspektora podigao oko 150 kaznenih prijava, od kojih niti jedna nije usvojena, pa ga čudi takav odnos prema Juri, "koji nije učinio niti jedan posto kaznenih djela, kao što ga je napravio građevinski inspektor". Na kraju je danas otac priznao kako je sam predao svoga sina policiji.

Pročitajte više