Prijevremeni izbori: Relativno slaba izlaznost u Dubrovniku

Foto: Hina

GOTOVO 18 posto birača, neznatno manje nego prije dva tjedna, izašlo je danas do 12 sati na birališta u deset lokalnih jedinica, koje u drugom krugu prijevremenih izbora biraju svoje gradonačelnike i načelnike, te njihove zamjenike, navelo je Državno ozborno povjerenstvo (DIP).

Drugi krug prijevremenih izbora je u gradovima Dubrovniku, Korčuli, Hvaru, Pagu i Novom Marofu te u općinama Milna, Strahoninec, Petlovac, Gundinci i Caglin, a pravo glasa ima oko 71 tisuća birača.

Do podneva, to je pravo u svih deset jedinica iskoristilo nešto više od 11 tisuća građana ili njih 17,76 posto. Prije dva tjedna, u prvom krugu, izlaznost je bila neznatno veća, 18,08 posto, no tada se glasovalo u 17 lokalnih jedinica, a pravo glasa imalo je 120 tisuća birača.

Najbolju izlaznost ove nedjelje bilježi općina Milna, u kojoj je do podneva glasovala oko 25 posto od oko 1.100 birača - dakle njih 284.

Najslabiji odaziv u Hvaru

Približnu izlaznost, 24,7 posto, ima i općina Gundinci.

Najslabiji odaziv je u gradu Hvaru, svega 13,15 posto, gdje je od oko četiri tisuće birača glasovalo njih 520. Relativno slaba izlaznost je u najvećem gradu, Dubrovniku. Do podneva na birališta je izašlo 16,2 posto birača, odnosno od 38.459 njih nešto manje od pet tisuća. No, treba napomenuti da podatke o odazivu nije dostavila četvrtina biračkih mjesta, naime, od njih 49 to je učinilo 37 mjesta.

Podatke o odazivu Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavilo je u podne, a nove podatke dat će oko 17 sati. Birališta su otvorena do 19 sati.

Pročitajte više